RAZNA VNETJA: samopomoč z ingverjem, ZAPER-ZAPERINO osebno bioresonanco in zeliščno terapijo

Objavljeno dne:
RAZNA VNETJA: samopomoč z ingverjem, ZAPER-ZAPERINO osebno bioresonanco in zeliščno terapijo

Organizem se bojuje z neželenimi snovmi, paraziti (zajedavci) in zakisanjem, pri tem pa ustvarja vnetje. Vnetje se lahko pojavi kjerkoli v organizmu, v sklepih, pljučih, grlu, ušesih, črevesju, na vseh sluznicah, organih za izločanje, v ustni votlini ali na koži.

Vnetje je odziv telesa na:

 • paraziti ali zajedavci (paraziti kot so virusi, bakterije, enocelične praživali, plesni, glive itd.),

 • tujke (drobci azbesta, steklene volne itd.),

 • poškodbo (ranjene in odmrle celice, ki jih je treba počistiti v procesu obnove tkiva),

 • kemikalije (toksini ki jih izločajo zajedavci, kemija v zraku, hrani in vodi, škropiva, topila itd.)

 • odpadne kisline (pri zakisanosti se odlagajo v tkiva, sklepe in organe in motijo delovanje celic)

Imunski sistem nenehno preverja, če so v telesu prisotne kakšne zgoraj navedenih škodljivih snovi, paraziti in odpadne kisline. Ko jih najde in prepozna, se odzove z vnetjem, ki spremlja proces razgrajevanja, odstranjevanja in izločanja škodljivih snovi, parazitov in zakisanosti. Vnetje je spremljevalec boja imunskega sistema in celotnega organizma, da se znebi snovi, ki ne sodijo v telo. Tako gledano je vnetje zdravilen proces, s katerim si organizem pomaga k očiščenju in ozdravitvi. Težava nastane, kadar se telo ne more znebiti snovi, ki ne sodijo vanj in vnetje postane kronično.

Znamenja vnetja so:

 • lokalna rdečina, vročina, bolečina prizadetih tkiv, sklepov ali organov,

 • nabrekanje in otekanje tkiva, sklepov ali organov,

 • posledično zmanjšana sposobnost gibanja in delovanja prizadetega dela telesa.

Naravno si pomagamo pri zaviranju vnetja in njegovih stranskih reakcij (bolečina, otekanje) z uživanjem večjih količin svežega ingverja in ingverja v prahu. Dnevno lahko zaužijemo do 2 grama ingverja v prahu (zelo majhna čajna žlička), vmešanega v malo vode in poplaknemo. Ingver naredi kri manj gosto, zato je koristen tudi za ožilje in srce. V hudih akutnih primerih vnetja pa lahko zaužijemo tudi do 50 g na svežega ingverja na dan, to je ena srednje debela korenika. V manjšem zeliščnem sekljalniku jo zmiksamo (lahko tudi skupaj z malo korenčka ali gomoljem zelene) in dodamo malo olivnega olja (lahko tudi sončnice ali sezam), posolimo in uporabimo kot namaz za kruh. Naoljen ingver izgubi jedkost okusa, tako ga lažje zaužijemo. Ali pa vmešamo zmiksan ingver v med in uživamo medeno ingverjevo mešanico vsak dan po žličkah, vedno poplaknemo z vodo, da se porazgubi jedkost okusa. Ingver vsebuje tudi zelo veliko dragocenih encimov za prebavo beljakovin (meso, ribe, sir, leča…). Organizmu daje energijo.

Ingver zavira vnetni COX encim

Ingver zavira COX encim, ki pri presnovi maščob sodeluje pri nastajanju mediatorjev vnetja (podobno kot zavirajo COX encim tudi vsa nesteroidna protivnetna zdravila kot so aspirin, ibuprofen itd.). Za razliko pa ingver pri tem ne zavira nastajanje koristnega prostaglandina PG2, ki skrbi za zdravo sluznico žrela, dihal, prebavil, črevesja, genitalij, zato ingver istočasno krepi sluznico in zdravi razjede.

Ingver deluje še močneje v kombinaciji s kurkumo in čilijem. V ta namen zmešamo 60 gramov kurkume, 30 gramov ingverja v prahu in 1 gram čilija. Takšna mešanica se imenuje Sveta trojica. Vsak dan zaužijemo četrt čajne žličke mešanice, to je en gram, vmešamo v malo vode in poplaknemo. Poleg neposrednega blokiranja vnetja preko zaviranje COX encima Sveta trojica obenem izboljša prebavo beljakovin (ingver), ogljikovih hidratov (kurkuma) in maščob (čili). S tem zmanjša nastajanje odpadnih kislin v procesu presnove in deluje zmanjšanje vnetja tudi posredno.

Vnetja sprožajo tudi razni paraziti in njihovi toksični izločki. Pri zaviranju vnetja in njegovih stranskih reakcij (otekanje, bolečina) ter v boju s paraziti in infekcijami si lahko udarno pomagamo z Zaper Zaperinom. To je pripomoček za osebno bioresonanco, ki ga lahko redno uporablja vsa družina kadar nastopijo akutna ali kronična vnetja in razne infekcije, pa tudi v preventivne namene. Zaper Zaperino ima dve karbonski sondi vrhunske kvalitete, ki ju primemo vsako v eno dlan in vklopimo za nekaj minut.

Zaper je na splošno že desetletja po vsem svetu znan in uporabljan pripomoček za elektronsko zatiranje mikrobov (zajedavcev) v organizmu. Njegova uporaba je zelo enostavna in primerna za vso družino. Uporabljajo ga lahko tudi majhni otroci, ki že hodijo in govorijo.

Zaper-Zaperino ne more nadomestiti splošne zdravniške oskrbe, kadar je le-ta potrebna. Lahko pa prepreči mnogo težkih trenutkov in olajša marsikatero kronično in akutno motnjo zdravja in počutja.

Z Zaper-Zaperinom dosežemo večkratni učinek:

 • Organizmu in imunskemu sistemu pomagamo pri zatiranju toksičnih parazitov, ki se takoj naselijo na vseh poškodovanih, nezdravih, zakisanih mestih. Tam najdejo obilje hrane in ugodne pogoje za svoje bliskovito razmnoževanje. Število nekaterih bakterij se lahko podvoji tudi vsake pol ure. Nekatere bakterije se hranijo tudi s fosfatnimi usedlinami na bolečih in vnetih sklepih, kjer s svojim množenjem in škodljivimi izločki še poslabšajo stanje. Z zmanjšanjem škodljivih mikrobov, ki takoj napadajo vneta mesta in jih nadalje zastrupljajo s svojimi toksičnimi izločki, se ublažijo tudi vnetja.

 • Razni paraziti imajo lahko tudi zelo škodljive izločke, toksine. Nekatere bakterije izločajo eksotoksine. Glive kot je Kandida in razne plesni pa izločajo mitotoksine. Z zatiranjem mikrobov s pomočjo Zaper Zaperina trenutno omejimo njihovo nadaljnje množenje ter njihovo izločanje toksinov in zastrupljanje telesa.

Zaper terapija se dela trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Za preventivno podporo imunskemu sistemu in celotnemu organizmu se uporablja enkrat tedensko,

 • Pri kroničnih težavah in zakisanosti pa se vsak letni čas opravi 10-14 vsakodnevna uporaba trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Na isti način lahko Zaperino uporabljajo tudi majhni otroci, ker so v svojem medsebojnem stiku, pri igri in v stiku z živalmi, travo in zemljo zelo izpostavljeni prenašanju zajedavcev.

V času uporabe Zaperina vedno uživamo več C-vitamina in pijemo več vode, pripravimo si na primer veliko naravno limonado z medom, da pomagamo obtočilom pri izločanju večjega števila odmrlih zajedavcev in toksinov.

ČRNI OREH, PELIN, KLINČKI in Zaper-Zaperino

Kronična in akutna vnetja so kot odgovor na splošno (in lokalno) zakisanost telesa ter na tujke in kemikalije v končni fazi vedno povezana z raznimi zajedavci in njihovi toksičnimi izločki.

Zaper Zaperino pomaga pri zaviranju vnetja in njegovih stranskih reakcij (otekanje, bolečina) kot dragoceni pripomoček za uničevanje parazitov.

Sestavni del zaper terapije so zelišča pelin, črni oreh in klinčki (nageljnove žbice), ki pomagajo pregnati zajedavce tudi iz njihovih skrivališč v prebavnem traktu, jetrih, žolčnih in ledvičnih kristalih ter raznih tvorbah kjerkoli v telesu.

Način uporabe pelina, črnega oreha in klinčkov:

 • zeliščna tinktura ČRNEGA OREHA (100 ml), po ceni 12 eur ob nabavi Zaperina:

jemlje se 20-30 kapljic (majhna čajna žlička) 3 x na dan pred jedjo 1-3 tedne.

 • zeliščna tinktura PELINA (50 ml), po ceni 8 eur ob nabavi Zaperina:

jemlje se 10-15 kapljic (pol majhne čajne žličke) 3 x na dan pred jedjo 1-3 tedne

(jemljemo lahko tudi v prah zmleti suhi pelin 0,5 do 1,5 grama trikrat na dan pred jedjo)

 • celi KLINČKI (40 gramov celih klinčkov je v bio trgovini dobra 2 eur):

jemlje se 1 klinček dnevno, suh in cel klinček nežno zdrobimo v ustih, v par sekundah razpade v prah, takoj poplaknemo s požirkom vode, preden se razvije premočen okus. Poleg tega vsak dan skuhamo čaj iz 1 litra vode in 3 klinčkov, naj dobro zavre, odstavimo in pustimo stati, lahko tudi več ur ali čez noč, ne pa več kot 24 ur. Čaj pijemo mlačen ali hladen po potrebi namesto vode skozi ves dan, klinčkov ne jemljemo ven, ker več ur oddajajo zdravilne učinkovine. Klinčki spadajo uradno med najmočnejše antioksidante na svetu, so na prvem mestu lestvice ORAC z vrednostjo 290.000, zato jih moramo uporabljati zmerno, kot je opisano in količine ne smemo prekoračiti.

Vsa tri zelišča pelin, črni oreh in klinčke jemljemo na dan zaper terapije:

 • Ko uporabljamo Zaperino 1-2 tedna zapored vsak dan,

jemljemo ves ta čas vsak dan vedno tudi vsa tri zelišča na zgoraj opisan način.

 • Ko pa uporabljamo Zaperino samo 1 x tedensko kot preventiva skozi vse leto,

pa jemljemo na ta dan (1 x tedensko) tudi vsa tri zelišča na zgoraj opisan način.

ZDRAVILNA KRIZA

Zelišča pomagajo pregnati zajedavce kot končne povzročitelje bolezni tudi iz vseh skritih kotičkov v prebavilih, črevesju, jetrih in tudi iz tumorjev, cist in drugih mest, kamor se skrijejo, ko so ogroženi.

Brez uporabe zelišč je večja možnost zdravilne krize, ki se lahko pojavi pri nekaterih posameznikih.

Zdravilna kriza se občuti kot utrujenost, zatekanje, redko pa tudi kot raznovrstni bolezenski znaki.

Pri pojavu zdravilne krize počakamo dan-dva, da se umiri, nato pa nadaljujemo terapijo z Zaperinom in vsemi tremi zelišči na zgoraj opisan način.

Podobno se lahko zgodi zdravilna kriza (ali Hexheimerjeva reakcija) tudi po uporabi antibiotikov, ko velika količina zajedavcev odmre v kratkem času in jih mora telo razgraditi, počistiti in izločiti skozi organe izločanja. Zato nam zdravnik ob antibiotikih vedno predpiše tudi bolniški stalež

NAČIN UPORABE zaper terapije

Zaper terapija se dela trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Za preventivno podporo imunskemu sistemu in celotnemu organizmu se uporablja enkrat tedensko,

 • Pri kroničnih težavah in zakisanosti pa se vsak letni čas opravi 10-14 vsakodnevna uporaba trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Na isti način lahko delajo zaper terapijo tudi majhni otroci (ki že hodijo in govorijo), ker so v svojem medsebojnem stiku, pri igri in v stiku z živalmi, travo in zemljo zelo izpostavljeni prenašanju zajedavcev.

In še enkrat, v času zaper terapije vedno uživamo več C-vitamina in pijemo več vode, pripravimo si na primer veliko naravno limonado z medom, da pomagamo obtočilom pri izločanju večjega števila odmrlih zajedavcev in toksinov. Koristno je tudi redno uživati sveži in suhi ingver oziroma mešanico Sveta trojica (kurkuma 60g, ingver 30g, čili 1g).