Zmes bio antioksidantov za popolno prebavo: Sveta trojica

Objavljeno dne:
Zmes bio antioksidantov za popolno prebavo: Sveta trojica

BIO KVALITETNA ZAČIMBA kot ELIKSIR v obliki NAPITKA: SVETA TROJICA

ZA UČINKOVITO, ENOSTAVNO in POCENI RAZSTRUPLJANJE in RAZKISANJE črevesja in celega telesa:

Za več energije, boljše počutje, manj bolezni…

SVETA TROJICA: ingver, kurkuma in čili bio kvalitete iz bio trgovine, so prebavni encimi za:

 • INGVER: za beljakovine (meso, ribe, stročnice, sir…),
 • KURKUMA: za ogljikove hidrate (riž, krompir, testenine, sladkarije, moka, kruh…) in
 • ČILI ali KAJENSKI POPER: za maščobe (olje, maslo…).

SVETA TROJICA je pomembna zato, ker se s pomočjo prebavnih encimov: INGVER / KURKUMA / ČILI  zaužita hrana lažje bolj POPOLNO prebavi. Spodbujena je zdrava prebava z mlečnokislinsko fermentacijo, pri kateri se hrana v celoti razgradi na hranila, vitamine, minerale in druge biološko aktivne snovi, ki jih telo v tej obliki lahko vsrka in uporabi. Zmanjša pa se kisla prebava z gnitjem v črevesju, ki ustvarja odpadne kisline in telo zakisa.

SVETO TROJICO uživamo surovo kot ELIKSIR v obliki napitka: ¼ čajne žličke v TOPLI VODI spijemo in POPLAKNEMO. Pri pripravi hrane pa jo dodamo v vsako jed za boljši okus in POPOLNO=mlečnokislinsko prebavo.

Sveta trojica je antioksidantna mešanica za boljšo presnovo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov

POPOLNA prebava je na osnovi mlečnokislinske presnove, ki razstruplja in razkisa. S pomočjo SVETE TROJICE omogoča ne pride do gnitja hrane v črevesju in do zakisanja z odpadnimi produkti gnitja, zavira tudi kandido.

BORBA-BEG STRESNA REAKCIJA

 • Kadar smo v stresu in pod neprijetnimi vtisi, se aktivira nagonska in podzavestna adrenalinska borba-beg reakcija. Pobere kisik in energijo imunskemu sistemu in prebavi, pa tudi čelnemu delu možganov (zato lahko doživimo šok).
 • Zato imunski sitem slabi, hrana pa se ne razgradi do kraja (kar pomeni da gnije v črevesju), iz nje ne dobimo vseh hranil in energije, sproža se lažni občutek lakote, ki nas sili, da jemo več kot potrebujemo in se debelimo.

Borba-beg je podzavestna in nagonska reakcija, ki v razvoju življenja izvira iz par sto milijonov let starih malih možganov v zatilju (takšne možgane imajo še dandanes plazilci in dvoživke). Veliki možgani z levo in desno polovico pa so se razvili šele par milijonov let nazaj s prihodom človeka in zajemajo 80% današnjih človekovih možganov.

Borba-beg reakcija se aktivira ob neugodnih vtisih v trenutku stresa. Pomeni preživetje, napadaj ali pobegni, kot če srečamo medveda v gozdu in gre za življenje. Aktivira pa se tudi ob vsakem najmanjšem neudobju in nelagodju, čustvenem, mentalnem, telesnem. Tako živimo trajno pod stresom v borba-beg reakciji, ne da bi to sploh vedeli, kar nam pobira energijo, prebavni in imunski sistem pešata, zato se telo zakisa in ‘zastruplja’. Prebava postane NE-POPOLNA, zakisana, na osnovi procesa gnitja zastajajo odpadne kisline. Pojavijo se lahko bolečine, napihnjenost trebuha, utrujenost in razne bolezni. Zaradi takšnega počutja duha in telesa čutimo potrebo po razstrupljanju.

RAZSTRUPLJANJE

 • Osnovni korak razstrupljanja je SVETA TROJICA: to so prebavni encimi ingver / kurkuma / čili za vsakodnevno rabo pri kuhi, uživamo pa tudi surove kot eliksir v obliki napitka: vsak dan kakšen ščepec SVETE TROJICE ingver, kurkuma, čili ali četrt čajne žličke (= pol grama), zmešamo v malo TOPLE vode, spijemo in poplaknemo.
 • V različnih življenjskih situacijah iščemo način, kako svoje občutke in stanje iskreno izraziti v prvi osebi ednine. Ne uporabimo očitkov, to je stavkov na ‘ti’. Soočanje z izzivi, ne bežanje pred njimi ter ne-napadalnost, pripravljajo teren za novo življenje, ki oblikuje nov odnos do stresa in zdravi red v življenju, v katerem ljubimo življenje in ga spoštujemo, zato ga ne poškodujemo, življenje pa ljubi in varuje vključno nas same.

bio INGVER, sveža KORENINA ali pa POSUŠEN v začimbo: prebavni encimi za beljakovine

bio KURKUMA: prebavni encimi za ogljikove hidrate

bio ČILI: prebavni encimi za maščobe – (namesto čilija za prebavo maščob lahko koriander ali muškatni orešček)

Sveta trojica zavira vnetni COX encim in je naravni antioksidant

Vse tri začimbe SVETE TROJICE lahko vsako zase natrosimo v vsako jed, ali pa si skrajšamo čas in si pripravimo mešanico vseh treh. Dvakrat več je kurkume kot ingverja in samo malo čilija. Nabavimo v bio trgovini bio kvaliteto!

 • Čili = 6 mg dnevna količina / 1 osebo, to je noževa konica: v SVETI TROJICI je to že preračunano.
 • Čili spodbuja nevrotransmiterje endomorfine, to je hormone sreče in je zelo dobrodošel za dobro počutje in zdravo soočanje s stresom. Ustvarja dobro počutje v lastni koži.
 • Čili spodbuja tudi prebavni hormon gastrin in je naravni antibiotik.

Za SVETO TROJICO se zmeša: 1 žlička INGVERJA z 2 žličkama KURKUME in 1 ščepcem ČILIJA.

Ali pa se pripravi več za dlje: 30 gramov ingverja (1 paketek), 60 gramov kurkume (2 paketka) in 1 gram čilija.

 • Vsak dan se uživa surova mešanica: četrt čajne žličke = pol grama = 1 zvrhana mini žlička (ali pa vsaj 1 ščepec mešanice) damo v deci lonček in zmešamo z malo TOPLE vode, spijemo in poplaknemo.
 • Spijemo kadarkoli po jedi. Na prazen želodec pa le tik pred jedjo, tako da imajo prebavni encimi takoj delo.
 • Takšna mešanica se daje do četrt čajne žličke v vsako jed med pripravo hrane, v juhe, omake, krompir, riž…